Halmstad kommun stäms på miljoner

Kontorsföretaget Canon stämmer Halmstad kommun på nästan 17 miljoner kronor, plus mervärdesskatt för brott mot lagen om offentlig upphandling.
Våren 2001 skulle kommunen köpa in skrivare och kopieringsmaskiner till dels kommunen och ett antal kommunala bolag. Canon tycker nu att kommunen inte följde de regler som finns för upphandling, dels att kommunen bedömde Canons anbud felaktigt. Kommunjuristen Synnöve Gillberg säger till P 4 Radio Halland att ärendet har lämnats till kommunens försäkringsbolag som ska företräda kommunen i den rättsliga tvisten som nu inleds i tingsrätten. Synnöve Gillberg vill i övrigt inte kommentera ärendet förrän ombudet lämnat in ett skrifligt svar på stämningen. Anledningen till att ärendet har överlämnats till försäkringsbolaget är för att kommuen ska få ut pengar på försäkringen om rätten bedömer att Halmstad kommun har orsakat Canon någon skada.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".