Karin Andersson, musiklärare på Sturegymnasiet i Halmstad som haft Melloduon Mariette Hansson och Emmi Christensson som elever. Foto: Henrik Martinell/Sveriges Radio.
1 av 2
Emmi och Mariette har lämnat Karin Anderssons musiksal. Men yuccapalmen är kvar. Foto: Henrik Martinell/Sveriges Radio.
Karin Andersson, musiklärare och sångpedagog på Sturegymnasiet i Halmstad. Foto: Henrik Martinell/Sveriges Radio.
2 av 2
Karin Andersson under en lektion på Sturegymnasiet i Halmstad. Foto: Henrik Martinell/Sveriges Radio.

Hos Karin övade både Emmi och Mariette

4:35 min

För inte så länge sedan var Mariette och Emmi elever hos musikläraren Karin Andersson på Sturegymnasiet i Halmstad. Nu har de utvecklats till Melloartister - och yuccapalmen i skolsalen har också växt.

– Vet inte om de kommer ihåg det. Då var väl palmen fyrtio centimeter hög. Nu är den minst två meter, konstaterar Karin.

De båda unga artisterna som nu är klara för att tävla i Melodifestivalen 2018 har förstås växt också sedan de var gymnasieelever hos Karin: Emmi Christensson från Vessigebro och Mariette Hansson från Harplinge.

– Emmi var rätt säker redan när hon kom hit. Hon hade gått på kulturskolor och hade bra sångteknik. Mariette var mer oslipad. Hon var utforskande och nyfiken på allt. Hon var som en tvättsvamp - sög åt sig allt man sa. Och det gjorde Emmi också.

Karin Andersson är glad för att hon fått vara en del av de bådas utveckling. Och hon tror att fler artister kan följa i deras spår. För Sturegymnasiet är något av en artistfabrik.

– Det har kommit många artister och musiker från den här våningen. Och jag hoppas att det ska komma fler. Säkert är någon på gång, säger hon. 

Några av de tidigare eleverna är Linnea Henriksson, Povel Olsson, Linnea Olsson, Amanda Aasa, Fernando Fuentes, Magnus Hjort, Hanna Kappelin, Christina Douglas, Elinor Fryklund, Nina Evald och Chris Amott.

Emmi sa i radio tidigare idag att det var så roligt för hon och Mariette gick där samtidigt och hon såg lite upp till Mariette, som gick årskursen över - och nu tävlar de i samma deltävling!

Båda är nämligen med i den fjärde deltävlingen i Örnsköldsvik 24 februari: Mariette med låten For you och Emmi med bidraget Icarus.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista