Arkivbild.
Arkivbild. Foto: Foto: Adam Ihse/Scanpix

Gekås varnar för blufftävling

2:43 min

Varuhuset Gekås i Ullared varnar nu för en falsk tävling som sprids till konsumenter via sms. I meddelandet står det att mottagaren kan vinna ett presentkort värt 5000 kronor.

Det finns det även en uppmaning i det falska meddelandet om att mottagaren ska klicka på en länk som leder till en sida där personuppgifter ska fyllas i.

Enligt Sebastian Westman, webbredaktör på Gekås, är det inte helt ovanligt att kunder hör av sig och berättar att bedragare utger sig för att vara Gekås och utlyser en tävling.

– Vi har ganska bra koll på det själva, men det händer då och då skulle jag vilja säga. Jag har arbetat på den här positionen i sju-åtta månader och det har varit tre-fyra gånger som kunder hört av sig, säger han.

Sebastian Westman påpekar också att det finns ett sätt för kunder att kontrollera om en tävling är äkta eller inte.

– På vår hemsida har vi alla våra tävlingar uppe. Om tävlingen inte ligger ute där så är det en falsk tävling som vi inte står bakom.

Företaget ser allvarligt på det som hänt.

– Vi ser jätteallvarligt på det. Varumärket är ju ett förtroende och det vill inte ska smutskatstas med falska tävlingar där folk lämnar uppgifter utan att kunna vinna något pris. Vi ser allvarligt på det och jobbar ständigt på detta, säger Sebastian Westman.

Vad gör ni nu? 

– Vi går först och främst ut och varnar våra kunder för detta. Sedan har vi en advokatbyrå som arbetar med det och tittar på vad man kan göra, så det är advokaterna som ska se till att stänga av detta.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista