Anja Lagerqvist i kontorsmiljö på Radio Halland
Anja Lagerqvist är aktuell med julsingeln Kramar dig varm, producerad av Harpo. Foto: Stina Johansson/Sveriges Radio

Anja Lagerqvist sjunger jullåten Kramar dig varm

3:15 min

Sångerskan Anja Lagerqvist fick en dag ett samtal från musikern Harpo som ville göra en låt med henne. Och så blev det - i dag släpptes låten Kramar dig varm.

Anja Lagerqvist är från Halmstad och studerar på den ettåriga gospellinjen på Glimåkra Folkhögskola. Hon är både sångerska och låtskrivare och är just nu aktuell med låten Kramar dig varm som skrivits av den kända musikern, producenten och låtskrivaren Harpo.

– Låten handlar om julen och den mörka tiden som är nu och om att man får komma samman, krama varandra varma och finna julefrid, säger Anja Lagerqvist.

Låten var redan klar när Harpo ringde Anja och detta efter att ha sett henne göra ett framträdande på Youtube.

Anja är kristen och advent betyder mycket för henne och hon tycker om den förberedelse som är innan det ursprungliga kristna julfirandet. Anja ska under lördagen sjunga med Tribute gospel choir från Glimåkra folkhögskolas gospellinje i S.t Nikolai kyrka.

Anja tycker att sången och låtskrivandet är lika roligt. När hon skriver låtar är det med inspiration från livet, kärlek och vänner.

– Jag skulle beskriva min låtstil som vispop, sköna låtar med vistexter men också med ett poppigt sound.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".