Julbelysningstävling med start imorgon ska ge Varberg den där extra julkänslan. Initiativtagare Linda Braun Modée ser framemot att se årets 16 butiker som deltar och hoppas på att det nästa år ska bli ännu fler som deltar.
Julbelysningstävling med start imorgon ska ge Varberg den där extra julkänslan. Initiativtagare Linda Braun Modée ser framemot att se årets 16 butiker som deltar och hoppas på att det nästa år ska bli ännu fler som deltar. Foto: Casper Sewerin

Skyltningstävling ska ge Varberg julkänsla

1:54 min

Imorgon börjar en tävling inom julskyltning i Varberg. En tradition som funnits förr i tiden och sen tre år tillbaka åter fått liv igen i Varberg.

Bakom skynkena som döljer pysslet i skyltfönstret på gamla Posthotellet i Skällinge gömmer sig ett tomtekök med tygtomtar och egenbyggda möbler i miniatyr.

– När jag pratat med människor som var med när tävlingen hölls förr om åren har de berättat om hur det var. Sedan det att jag kom i kontakt med Audio-Video i Varberg så har vi två skyltfönster hos dem, vilket har gjort att vi knuffat lite på Varberg stad som då körde igång tävlingen på nytt, säger Linda Braun Modée.

Nu är 16 butiker delaktiga i tävlingen och Linda Braun Modée hoppas på att det blir ett bra år.

– Nu hoppas vi att de 16 butiker som är med och tävlar förmedlar härliga känslor inför jul. Julskyltningstävlingen pågår i en vecka och då vill vi att många tar en promenad i staden. Vi hoppas att Varberg stad blommar ännu mer till nästa jul, säger Linda Braun Modée.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista