Hylte/Halmstads damer står framför ett volleybollnät på ena bilden, och tar en "groupie" på andra bilden.
Det är ett revanschsuget Hylte/Halmstad som ställs mot Engelholm på onsdag. Foto: Privat.
Andréas volleybollvärld

Seriefinaler i elitserien i volleyboll

Veckan bjuder på inte bara en, utan två seriefinaler. Båda matcherna spelas i Halmstad Arena och tre av de fyra lagen i dessa båda matcher kommer från Halland!

"Damerna först" är ett uttryck vi tar fasta på och börjar med att spana in damernas tidiga seriefinal.

Den spelas på onsdag mellan hittills obesegrade Engelholm och ett revanschsuget Hylte/Halmstad som bara förlorat en match den här säsongen, mot just skånskorna.

Senast lagen möttes i Halmstad Arena var i den fjärde SM-finalen i april och den gången blev det guldhjälmar och champagne för EVS och jag vet att det är många av tjejerna i Hylte/Halmstad som vill ha revansch och försöka få bort hjärnspökena kring de svenska mästarinnorna.

Jag stod själv där på plan, med en silvermedalj runt halsen, tårar i ögonen och med en enorm besvikelse och tomhet efter att säsongen, och för min del även karriären, var slut. Så jag förstår mer än väl känslan av att vilja ta revansch…

Matcherna mellan dessa båda lag brukar bjuda på ett mentalt spel mellan tränarna P-A Sääf och Tony Westman där de scoutar in motståndarnas svagheter (som ni kan läsa om i förra veckans inlägg här) för att hela tiden försöka att ligga steget före.

Två spelare som man ska hålla ett extra öga på i Engelholm är Kaleigh Nelson och Tess Rountree som toppar poängligan. I Hylte/Halmstad är den fysiska centern Karis Watson tillbaka i spel och tillsammans med passaren Taylor Bruns kan de bjuda på ett riktigt häftigt anfallsspel.

Dagen efter damfinalen bjuds det på en till tidig seriefinal i herrarnas elitserie mellan hemmaspelande Hylte/Halmstad och gästande Falkenberg.

Sist lagen möttes, i Falkenberg, vann hemmalaget med 3-1 och det var talangernas entusiastiska spel som var tungan på vågen den gången.

Hylte/Halmstad, som är en stark lagmaskin har börjat komma igång mer och mer och Falkenberg kommer behöva spela på topp för att skapa oro i hemmalaget.

I bortalaget Falkenberg är det som sagt ett ungt lag som ställs på banan och de är beroende av sin högsta nivå och behöver spela på den för att kunna fortsätta vinna och utmana de mer rutinerade lagen.

Håll ögonen på lagens båda passare, Umeno Satoshi (Hylte/Halmstad) och Victor Nielsen (Falkenberg) för att se vem som kan skapa bäst förutsättningar för sina anfallare att vinna matchen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista