Halland sjukhus entré
Den borgerliga majoriteten i Region Halland vill göra arbetet som sjuksköterska och undersköterska mer attraktivt. Foto: Richard Skoglund/Sveriges Radio

Så vill politikerna locka fler till sjukvården

2:41 min

Mer pengar till de som jobbar på obekväma tider för sjuksköterskor och undersköterskor. Det föreslår den borgerliga majoriteten i Region Halland.

Förslaget handlar om förändrad arbetstidsmodell där nattjobb ska ge kortare veckoarbetstid, höjd natt-OB och ökad ersättning vid storhelger för sjuksköterskor och undersköterskor.

Syftet är att få fler som arbetar obekväm arbetstid att stanna kvar i Region Halland och få fler att söka sig hit.

– Det känns jättebra, det känns som att vi är på väg åt rätt håll, säger Camilla Tellström, ordförande för Vårdförbundets Hallandsavdelning.

Med förslaget kommer sjuksköterskor, barnmorskor, biomedicinska analytiker och röntgensköterskor som jobbar heltid under natten få 12 400 kronor i OB-ersättning varje månad. Det är en fördubbling jämfört med idag.

Undersköterskorna föreslås få 50 procent högre OB. Det gäller även skötare, ambulanssjukvårdare och barnskötare.

Enligt förslaget ska sjuksköterskor, barnmorskor och biomedicinska analytiker som jobbar natt på heltid få en total veckoarbetstid på 32 timmar.

– Det är tufft att jobba natt och det är svårt att rekrytera de här natttjänstgöringarna. Vi gör en koppling mellan högre OB, kortare arbetstid och mer tid till återhämtning och då blir det en dräglig arbetssituation, säger Stefan Bengtsson (C), vice ordförande i Regionstyrelsen.

I förslaget vill politikerna permanenta IVA-modellen på intensivvårdsavdelningen i Halmstad och utöka till samma avdelning i Varberg. 

Det man gjorde på IVA i Halmstad för snart fyra år sedan var att införa något som kallas Hälsosamma arbetstider. Där fick personalen vara med och påverka sitt schema och önska hur mycket natt de ville jobba. Ju mer natt, desto kortare arbetsvecka.

– Det har visat sig funka väldigt bra, man har inga bemanningssjuksköterskor, man behöver inte ta till en massa extraordinära insatser utan personalgruppen löser situationen, säger Stefan Bengtsson (C).

Kan man inte göra likadant överallt om det nu funkar så bra på IVA?

– Man kan ta lärdom av IVA. Alla verksamheter har sina speciella förutsättningarar, men man kan ta intryck av IVA och och hitta lösningar som passar, säger Stefan Bengtsson (C).

Och Camilla Tellström på Vårdförbundet säger att det här åtgärdspaketet bara är början. Nu är det mer arbete som återstår.

– Nu gäller det att hitta andra lösningar som passar i andra verksamheter. Målet är att alla som är anställda har en bra arbetsmiljö och arbetssituation, men det krävs ett stort arbete för att få det att funka på varje arbetsplats, säger Camilla Tellström.

Satsningen kommer kosta 82 miljoner kronor, och större delen av pengarna kommer från en statlig satsning på arbetsvillkor i budgeten för 2018. En mindre del av pengarna kommer från Regionstyrelsens pott för oförutsedda utgifter.

Det är den borgerliga majoriteten i Region Halland, Moderaterna, Centerpartiet, Liberalerna, Miljöpartiet och Kristdemokraterna, som står bakom förslaget. Slutgiltigt beslut tas i Regionstyrelsen den 13 december.

De högre ersättningarna kommer gälla från 1 januari 2018 medan förändringarna i veckoarbetstider införs successivt under första kvartalet nästa år.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".