Tindra och Freddie
1 av 2
Tindra och Freddie Foto: Sandra Killgren/Sveriges Radio.
Björn Laid
2 av 2
Björn Laid Foto: Sandra Killgren/Sveriges Radio.

Eleverna satsar på att bli mästare i Fair play

2:55 min

En VM-cup i Fair play anordnas för elever från Halmstads kommun. Spelarna spelar schysst och samlar gröna kort – och målet är att bli mästare i Fair play.

I handbollscupen Fair play spelar ungefär 400 elever handboll på Halmstad arena. VM-cupen anordnades av Handbollsandan och Fair play står för schysst spel.

Här räknas inte bara antal mål utan även antal gröna kort. Det viktiga var inte att vinna utan att få möjlighet att träffa elever från andra skolor och ha kul ihop.

– Man samlar gröna kort för att man ska spela schysst! säger Freddie Polansky, som går i klass 3C. 

Klasskompisen Tindra Eriksson Landström tycker gröna kort är ett bra medel för att få till ett schysst spel. 

– För då hjälper man till så man inte puttas istället, säger hon. 

De hade tjänat ihop tre gröna kort än så länge i cupen. 

– Ett när vi sa "bra jobbat," ett när någon trillade och ett när vi spelade väldigt schysst, förklarar Freddie Polansky.

Arrangören för cupen är Björn Laid och han är ansvarig för Handbollsandan.

– Alla barnen representerar olika länder. Barnen spelar massa matcher och det handlar om att ha kul och träffa andra kompisar, säger han.

Med de gröna korten vill han lyfta fram kamratskapet och att vara en skön handbollsspelare och ha en god stämning. Det laget som har flest gröna kort när cupen är över blir mästare i Fair play.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista