Hans Karlsson, handbollstränare i HK Varberg
1 av 2
Hans Karlsson, handbollstränare i HK Varberg. Foto: Sandra Killgren/Sveriges Radio.
Ett handbollslag i vitt och grönt jublar.
2 av 2
Foto: Roland Johansson.

HK Varberg satsar mot Handbollsligan – men hallen är för kort

2:41 min

Varberg har inlett handbollssäsongen starkt, och ligger i toppen när halva serien är spelad. Men om laget går upp en division är hallen inte tillräckligt lång för spel i högsta ligan.

Herrarnas näst högsta serie inom handbollen, Allsvenskan, närmar sig halvtid. I den 13:e omgången av 26 spelar ikväll Varberg mot Kungälv.
Just nu leder Varberg serien och har laget den positionen när serien är slutspelad blir det spel i Handbollsligan.

Vad ligger då bakom höstens framgång?

– Det har varit en fantastisk säsong hittills. Det har varit på gång under en längre tid, och äntligen får vi ligga i toppen. Vi har breddat truppen mycket, vi har konkurrens på alla positioner. Också fantastiskt publikstöd, med fullsatt match efter match, säger Hans Karlsson, som är tränare i HK Varberg.

Sist här hemma fick man nästan nypa sig i armen, det var toppmöte och fullt ös i hallen. 

Vågar man hoppas på Handbollsligan? 

– Det förs samtal och möten om det, veckovis. Man ska vara förberedd. Sen om det blir så eller inte återstår att se, men vi måste vara förberedda.

Om laget går upp i högsta serien är det inte helt säkert att man kan behålla den nuvarande hallen som den är nu.

– Inte måttmässigt, det saknas på längden en meter totalt sett. Det är inga planer på att riva den, men på lång sikt behövs tre – fyra nya hallar i Varberg, säger Hans Karlsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista