Anders Nordström, Jana Nilsson, Annsofie Aurell, Ann-Charlotte Stenkil, Stefan Nilsson
1 av 2
Första spadtagen för Varbergs lägenhetsbygge med Anders Nordström, Jana Nilsson, Annsofie Aurell, Ann-Charlotte Stenkil och Stefan Nilsson. Foto: Sandra Killgren/Sveriges Radio
Ulf Hofstedt
2 av 2
Varbergs bostad:s VD Ulf Hofstedt. Foto: Sandra Killgren/Sveriges Radio

Första spadtaget för Varbergs nya lägenhetsprojekt

3:46 min

Det ska byggas 224 nya lägenheter i Varberg och det är ett bra tillskott till den bostadsbrist som råder i staden.

Annsofie Aurell, styrelsens ordförande i Varbergs Bostad, är en av de fem som fick inviga byggarbetsplatsen med att ta spadtag i en grushög.

– Det ska sprängas bort mycket berg, vi ska ha ett underjordiskt garage under husen. Grushögen är upphälld här nu, det är liksom starten! säger Annsofie Aurell.

Det ska byggas 224 nya lägenheter på vad Ulf Hofstedt, VD för Varbergs bostad, kallar Varbergs bästa läge. Företaget ska bygga lägenheterna och Ulf talar om att man ska göra lägenhetsprojektet som en ny entré till stadens södra del.

– Om ett år är den första etappen klar för inflyttning och då förändras ju hela Varbergs södra entré, det får ett nytt utseende. Hela projektet beräknas vara klart 2020, säger Ulf Hofstedt och fortsätter:

– Bostadsbristen är inte löst genom detta bygge men det är ett rejält tillskott och vi har planer för 500 ytterligare lägenheter i detta område.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".