Tilda Andersson är initiativtagare till den nya musik - och kulturfestivalen We are one i Varberg. Foto: Casper Sewerin/Sveriges Radio
Tilda Andersson är initiativtagare till den nya musik - och kulturfestivalen We are one i Varberg. Foto: Casper Sewerin/Sveriges Radio

Ny musik- och kulturfestival i Varberg

1:11 min

Önskan om lite mer musik i Varberg slutade i en helt ny festival – ikväll är det premiär för We are one.

– Det händer inte så mycket på vintern här i Varberg, säger Tilda Andersson vars idé om mer musik i Varberg slutade i en helt ny festival.

Tilda Andersson tyckte att det fattades livemusik under vintern i Varberg och kontaktade därför ungdomsutvecklarna på Centralen, en mötesplats för ungdomar, för att få hjälp att förverkliga vad som från början skulle bli en spelning.

– Och sen så började vi planera hur vi ville ha det, ta upp hur många band som vi skulle ha och sen vad vi skulle kunna göra, berättar hon.

Vad är roligast med festivaler?

– Att man kan vara med sina vänner och lyssna på bra musik och bara ha det gött, säger Tilda Andersson.

Och på scen ikväll när den nya musik och kulturfestivalen We are one startar, kommer man bland annat kunna se P3-guldnominerade bandet Pale Honey och Varbergsmusikern Lisa Pedersen.

– Det känns jätteroligt, jag är verkligen taggad på att få se hur det blir och jag hoppas på att det blir en jätterolig kväll, säger Tilda Andersson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista