Volleyboll Hylte halmstad falkenberg
Hallandsderby mellan Hylte/Halmstad och Falkenberg. Foto: Estrid Wagersten/Sveriges Radio

Hallandsderby slutade med vinst för hemmalaget

2:25 min

Under torsdagkvällen möttes Hylte/Halmstad och Falkenberg i herrarnas elitserie i Volleyboll. Matchen som spelades i Halmstad arena slutade med vinst för hemmalaget.

Under torsdagskvällen möttes topplagen Hylte/Halmstad och Falkenberg i en derbymatch i Halmstad arena. Matchen slutade med vinst för H/H efter resultatet 3-0 i set.

Hylte/Halmstad går därmed om Falkenberg i tabellen och placerar sig i topp.

Hylte/Halmstad briljerade i första set och tvingade Falkenberg till två tidiga timeouter som endast gav liten effekt. Halmstad/Hylte vann första set med hela 25-15. 

– Falkenberg tvingades ställa upp med en liten annan laguppställning, på grund av skador. Samtidigt spelade Hylte/Halmstad otroligt strukturerat och malde på, vilket gjorde att Falkenberg inte orkade stå emot, säger P4 Hallands volleybollexpert Andréa Jacobsson.

Skadorna gjorde att Falkenbergs högerspelare fick spela center, vilket skapade en oro i laget.

Andra set var inledningsvis ganska jämnt, men sen drog H/H ifrån till 10-6 och tvingade Falkenberg till den första timeouten i andra set. 

Falkenberg var stundtals frustrerade över domslut som gick emot dem, och andra set slutade även det med seger för H/H med siffrorna 25-17. 

Inför tredje set byttes skadade David Åkerman in i Falkenberg, och tredje set var jämnare, och lagen följdes åt poängmässigt. 

Men Hylte/Halmstad lyckades skaffa sig ett väldigt fördelaktigt läge med flera setbollar vid 24-20. H/H blev slutligen det starkare laget och vann även tredje set med 25-20. 

Publiken fick imponeras av långa bolldueller och ett hemmalag som verkligen bjöd upp till dans mot serieledande Falkenberg och Hylte/Halmstad lyckades vinna med hela 3-0. 

Hör vår volleybollexpert Andréa Jacobsson berätta mer om matchen!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista