Janne Andersson pratar om det svenska herrlandslagets framgångar i kvalet till VM.
Janne Andersson pratar om det svenska herrlandslagets framgångar i kvalet till VM. Foto: Estrid Wagersten/Sveriges Radio.

Janne Andersson om nycklarna inför VM 2018

12 min

Sveriges förbundskapten i fotboll, Janne Andersson, satsar på förberedelse, organisering och "en jäkla bra attityd" inför VM i Ryssland i sommar.

Janne Andersson, från Halmstad, lyckades slå ut både Holland och Italien i kvalet till VM, som förbundskapten för det svenska herrlandslaget i fotboll.

– Hösten har egentligen varit rätt hysterisk, med höjdpunkten i play off-matchen mot Italien. Det har varit väldigt rörigt, så det har varit en häftig och spännande höst, säger Janne Andersson.

Nu blickar han fram emot mästerskapet som går av stapeln till sommaren. 

– Det är tuffa matcher, det är ju ett VM-slutspel. Men vi har inte börjat grotta ner oss i det än. Vi har ett grundsätt vi spelar oavsett vem vi möter, och sen får vi fixa till det lite taktiskt beroende på vem vi möter, säger Janne Andersson. 

Vi kan inte räkna med att vi har de allra bästa spelarna. Men tillsammans kan vi göra det bra. 

 Jannes nycklar inför VM

  • Vi ska vara bra på att förbereda oss. 
  • Vi ska vara bra på att organisera oss
  • Vi ska ha en jäkla bra attityd tillsammans.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".