Från vänster Rolf Bengtsson, Anna Roos, Marcus Johansson, Ronny Löfqvist och Thomas Pilen Pilqvist
Från vänster Rolf Bengtsson, Anna Roos, Marcus Johansson, Ronny Löfqvist och Thomas Pilen Pilqvist. Foto: Göran Frost/Sveriges Radio.

Nya lägenheter i Torup: "Ett trendbrott"

1:22 min

Nästa år väntas bygget av 20 nya hyreslägenheter i Torup dra igång. Och detta blir ett trendbrott – senast det byggdes lägenheter i Hylte kommun var för över åtta år sedan.

– 2008 byggdes tre lägenheter i Unnaryd, och sedan dess har det faktiskt varit noll. Så detta är ett fantastiskt trevligt trendbrott, säger socialdemokraten Ronny Löfquist kommunråd i Hylte.

De nya lägenheterna ska byggas på Marknadsplasten. 

Vad betyder det med 20 nya lägenheter? 

– I Hylte-perspektivet är det ett jättetillskott på nya bostäder. Och framför allt i Torup, där kommunen har gjort insatser med nya förskolor och industriområde. 

Även det centerpartistiska oppositionsrådet Anna Roos är positiv.

– Det är fantastiskt viktigt. Vi har sett Torup som en viktig ort att utveckla och få mer folk att vilja bo på. Marknadsplatsen har vi länge pratat om, och att det nu verkar bli av är fantastiskt roligt, säger Anna Roos (C).

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".