Ett flygplan.
1 av 3
Det var rekordmånga passagerare som flög mellan Halmstad och Bromma i år. Foto: Sandra Killgren/Sveriges Radio.
Ulla Zetterberg Anehorn
2 av 3
Ulla Zetterberg Anehorn var en av resenärerna som skulle flyga mellan Halmstad och Bromma under fredagen. Hon berättar att hon vanligtvis flyger ett par gånger i månaden. Foto: Sandra Killgren/Sveriges Radio.
Sofia Silvasti
3 av 3
-- Jag jobbar som militär i Halmstad, säger Sofia Silvasti som valde att ta flyget från Halmstad till Bromma för att hon tycker att det är bekvämare och går fortare med flyg. Foto: Sandra Killgren/Sveriges Radio.

Rekordmånga flygpassagerare mellan Halmstad och Bromma

4:20 min

Oktober är den bästa månaden någonsin för flygbolaget BRA i Halmstad. Totalt flög 11858 personer mellan Halmstad och Bromma.

Det innebär är en ökning med 10 procent jämfört med tidigare rekordmånader.

P4:s reporter åkte till Halmstad City Airport för att prata med dagens flygpassagerare. Ulla Zetterberg Anehorn är en av dem. Hon är en van resenär som flyger ett par gånger i månaden.

Att Ulla väljer att flyga istället för att ta tåget har med tid att göra.

– Jag vill komma hem snabbt. 

Anledningen till att rekordmånga flög mellan Halmstad och Bromma i oktober säger Ulla kan ha att göra med att det är mycket aktivitet på företagare under just den perioden. 

– Och att det finns många bra flygavgångar och man litar mer på flyget än tåget.

Hur är det med miljösamvete?

– Man tänker inte på det för tiden är så pass viktig.

Även Stefan Brodin ska flyga från Halmstad till Bromma under fredagen. Han säger att han flyger mellan tre till fyra gånger per år. 

– Det känns sådär, det kan jag ärligt erkänna. Helst av allt skulle jag vilja åka tåg men erfarenhetsmässigt har det varit mycket problematik.

Vad för problematik?

– Med förseningar som har påföljden att man har missat möten och det är ju sådant som man kanske inte riktigt har råd med.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista