Blåljus
Foto: Johan Nilsson/TT

Man beskjuten – förd till sjukhus med huvudskador

1:34 min

Den 25-åriga mannen kunde själv ringa och slå larm. Polisen rubricerar händelsen som mordförsök, men kan ännu inte bekräfta att det handlar om en skottlossning.

Larmet kom till polisen klockan 19.14. Det var den 25-åriga mannen själv som ringde och bad om hjälp. När polis och ambulans kom till platsen berättade mannen att han blivit skjuten med någon form av vapen i huvudet. 

– Han uppfattar själv att han är beskjuten, men vi har inte gjort en teknisk utredning som bekräftar om han varit skjuten eller inte, säger Tommy Nyman, presstalesperson för polisen. 

Mannen är förd till sjukhus med huvudskador. I övrigt är skadeläget är oklart, skriver polisen på sin hemsida. 

– Skadeläget är en läkarfråga, jag kan bara konstatera att vi håller en dialog med honom och pratar med honom, säger Tommy Nyman. 

Brottsplatsen, på Odalavägen, är nu avspärrad för teknisk undersökning. Flera polispatruller är på plats och jobbar med ärendet. 

– Det pågår intensiv verksamhet med inre spaning och annan informationsinhämtning. Men i första hand vill vi ha bekräftat att det är en skottlossning det handlar om, säger Tommy Nyman. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista