Väskryckare. Foto: Lennart Nordenstein.
Arkivfoto: Lennart Nordenstein/Sveriges Radio..

Kvinna med rollator nerslagen

2:31 min

En äldre kvinna slogs ner av rånare i Hyltebruk vid tretiden i eftermiddags – polisen söker en mörkklädd rånare.

– Det är tyvärr en sådan tråkig händelse där en äldre kvinna som använde rollator blev utsatt för ett rån, en väskryckning. Det är en man som använder så mycket våld att hon faller till marken, säger polisens presstalesperson Stefan Gustafsson.

Överfallet skedde under eftermiddagen på Löparstigen. Sedan kvinnan slagits till marken försvann rånaren därifrån med hennes väska.

Enligt polisen sprang den mörkklädda mannen i riktning mot Skolgatan. Han ska ha lämnat spår i snön efter sig.

– Vi har varit på platsen för att följa spår i snön, men vi behöver en hund. Så vi har fått vänta ganska länge, vilket försvårar det hela med att spåra gärningsmannen, säger Stefan Gustafsson och fortsätter:

– Jag vet inte hur kvinnan har klarat sig, jag hoppas att hon har klarat sig väl. Det är ett tragiskt fall att en äldre person blir utsatt för sådant våld.

Hunden har nu varit på platsen, men har inte lyckats få upp något spår.

– Det finns inga uppgifter om att kvinnan förts till sjukhus, men jag är övertygad om att hon är chockad och rädd. Det är väldigt tråkigt att det händer sådana saker.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".