Bosgårdsskolan
Eleverna får sin undervisning på Bosgårdsskolan två dagar i veckan, och andra skolor i kommunen övriga dagar. Foto: Andreas Svensson/Sveriges Radio.

Elever evakueras från fuktskadad skola

2:57 min

Bosgårdsskolan utanför Varberg har allvarliga fuktproblem – under renoveringen flyttas elever till andra skolor.

I november upptäcktes fukt i delar av Bosgårdsskolan i Tvååker i Varbergs kommun.

– I samband med byggnationen av den nya delen på skolan har det kommit in fukt. Nu kommer man göra en stor renovering av fyra flyglar och se till att vi inte får fuktskador, vilket gör att vi kommer flytta ut eleverna från lokalerna, säger Birgitta Therén, rektor på Bosgårdsskolan.

Under tiden som renovering pågår kommer elever i högstadiet att få sin undervisning på Bosgårdsskolan två dagar i veckan och två andra skolor i kommunen övriga dagar.

– Vi har flyttat en klass, där det har börjat lukta. De finns på en annan del av skolan. De andra kommer flytta i samband med skolstarten vid vårterminen, säger Birgitta Therén.

Utrymningen gäller under hela vårterminen.

– Det luktar väldigt illa, personer med andningssvårigheter som astma kan bli påverkade av detta. 

För att förbereda flytt och samordning mellan verksamheterna kommer eleverna i årskurs sju och 9 börja sitt jullov den 20 december.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista