PostNords senaste rapport visar att svenskar hittills har handlat för 3,5 miljarder på nätet. Något som märks av i lagret på Retrospelsbutiken där Tomas Bellmyr.
Postnords senaste rapport visar att svenskar hittills har handlat för 3,5 miljarder på nätet. Något som märks av i lagret på Retrospelbutiken där Tomas Bellmyr. Foto: Casper Sewerin/Sveriges Radio.

Full rulle för e-handeln i juletid

1:52 min

Julhandeln går mot sitt slut och hittills har svenskarna handlat julklappar för 3,5 miljarder kronor på nätet, enligt logistikföretaget Postnords senaste rapport.

Och att handeln på nätet är stark märks på Retrospelbutikens lager i Varberg där Tomas Bellmyr jobbar.

– Full rulle ja, det får man väl påstå. Det går bara framåt, det blir mer och mer beställningar fram till jul. Den här sista veckan är sista pushen, sen blir det en downperiod och sen börjar det igen på mellandagsrean, säger Tomas Bellmyr.

Den senaste rapporten från logistikföretaget Postnord visar att svenskar hittills har handlat julklappar för 3,5 miljarder kronor på nätet och det här märks speciellt på webbshoppen Retrospelbutikens lager där trycket länge har varit hårt.

På lagret paketeras bland annat äldre konsolspel så som Super Mario men det som sticker ut ur mängden i år är dom klassiska brädspelen, så som Monopol.

– Monopol, alla de här klassiska spelen har kommit tillbaka riktigt starkt och många som spelar brädspel är föräldrar i 30 till 40 årsåldern, så det blir mer och mer populärt hela tiden. Det är kul, säger Tomas Bellmyr.

Det är slutspurten inför jul och försäljning av Retrospel ökar kraftigt varje år, så mycket att Tomas inte vet hur länge han och hans medarbetare kan rymmas i lokalen.

– Nu är det ju extremt mycket mer, så att jag vet inte. Vi får väl se hur länge vi blir kvar på det här stället, finns inte så mycket plats kvar, det växer hela tiden, säger Tomas Bellmyr.

Slår ni förra årets försäljning?

– Ja, lätt, enkelt, det finns inget tvivel, säger Tomas Bellmyr.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista