Skylt i Haverdal
Personalen uppmanar kunderna att hämta sina paket. Foto: Ann Jornéus/Sveriges Radio.

Butiken svämmar över: Kunder, hämta era paket!

2:52 min

Det finns en skylt i butiken Ankaret i Haverdal, som personalen satt upp, för att vädja till kunder som har paket att hämta dem snarast. Detta för att paketen tar plats i butiken.

Johanna Andersson, butiksmedarbetare, säger sig vara van vid att hantera både post- och pakethantering upp till det vanliga men att det blir lite strängt inför jul.

– Ja, det är lite strängt när man ska ha koll på både och, men det är man ju van vid året om. Det är klart det blir lite mer nu när det är jul med alla paket, säger Johanna Andersson. 

För att få kunderna att hämta ut sina paket så fort som möjligt har butiken satt upp en skylt där det står: "Snälla, rara kunder, vi översvämmas just nu av paket! Ni är änglar om ni så snart som möjligt hämtar ut era försändelser. Tack för er förståelse hälsar personalen!"

Och det verkar som att kunderna har tagit uppmaningen till sig. Men trots det krävs en kraftansträngning för personalen i juletider.

– Vi tar ju in extrapersonal inför jul; inte enbart för posten utan till hela butiken. Den stora julruschen kommer nog nästa vecka, säger Johanna Andersson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista