Mattias Johansson som är spelande tränare i Frillesås
Mattias Johansson som är tränare i Frillesås. Foto: Pressbild.

Nytt seriesystem kan försvåra avancemang för Frillesås BK

3:21 min

Det nya seriesystemet i bandyallsvenskan kan sätta lite grus i maskineriet för Frillesås BK, menar lagets tränare Mattias Johansson.

Det går bra för Frillesås bandyklubb. Laget leder Allsvenskan och är en av favoriterna till att gå upp till Elitserien. Men en sak kan försvåra ett eventuellt avancemang för Frillesås. 

– Det är ett nytt seriesystem inför denna säsongen, då man slagit samman två geografiska poler – norr och söder, säger Mattias Johansson, tränare i Frillesås BK.

Allsvenskan består alltså av lag både från norr och söder. Men lagen från syd möter bara lagen från nord en gång. Sen möter de södra lagen de andra söderlagen två gånger och nordlagen de andra lagen från norr två gånger. Detta räknas sedan samman till en enda tabell.

Och ser man till tabellen är de södra lagen betydligt starkare än de norra lagen. Och Frillesås tränare menar att Frillesås, som tillhör den södra polen, har en nackdel – eftersom motståndet i den södra polen är betydligt tuffare. 

– De flesta lagen på undre halvan är från norr. Vi möter alla söderlag två gånger, så det kan sätta lite grus i maskineriet för vår del, säger Mattias Johansson. 

Det är ett lag som tar en direktplats upp till Elitserien, och två lag som får kvala.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista