Richard Ekholm och Jonathan Einarsson, från Kungsbacka simsällskap.
1 av 2
Richard Ekholm och Jonathan Einarsson, från Kungsbacka simsällskap. Foto: Casper Sewerin/Sveriges Radio.
Isabella Källén, Richard Ekholm och Jonathan Einarsson från Kungsbacka simsällskap.
2 av 2
Isabella Källén, Richard Ekholm och Jonathan Einarsson från Kungsbacka simsällskap. Foto: Casper Sewerin/Sveriges Radio.

Svenskt rekord för Erik Persson – moderklubben följde finalen

8:34 min

Simmaren Erik Persson slog sitt svenska rekord på 200 meter bröst och slutade femma i finalen. I Kungsbacka följde simklubben finalen med stor spänning.

Kungsbackasimmaren Erik Persson tog sig till final på 200 meter bröst under kortbane-EM i Köpenhamn.

Under torsdagseftermiddagen följde Kungsbacka simsällskap finalen med spänning.

– Jag tror på Erik! Han simmade helt okej i morse, och jag tror han är taggad på ett riktigt bra lopp, säger Richard Ekholm, från Kungsbacka simsällskap, inför finalen. 

– Han behöver öppna snabbare än han gjorde i morse, på den första hundringen. Då kanske vi kan hoppas på en bronsmedalj, säger Isabella Källén, även hon från Kungsbacka simsällskap.

Och Erik Persson betyder mycket för simmarna i Kungsbacka simsällskap. 

– Erik är en idol och en stor inspiration för många simmare. Jag har tagit mycket inspiration från Erik, han är en stor profil och idol, säger Richard Ekholm.

Simklubben fick följa finalen från en storbildsskärm. Väl i finalen blev det en femteplats för Kungsbackasimmaren, och Erik Persson slog även sitt eget svenska rekord. Ny svensk rekordtid är 2.03,86.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista