Ur nassenumret från Falkenbergsrevyns nyårsrevy.
1 av 2
Ur nassenumret från Falkenbergsrevyns nyårsrevy. Foto: Bo Håkansson/Bilduppdraget.
Ur nassenumret från Falkenbergsrevyns nyårsrevy.
2 av 2
Ur nassenumret från Falkenbergsrevyns nyårsrevy. Foto: Bo Håkansson/Bilduppdraget.

Dramatiskt 2017 sätter humorn på prov i Falkenbergsrevyn

1:50 min

Ett omtumlande och dramatiskt 2017 ska snart avhandlas i årets nyårsrevyer och Falkenbergsrevyn väjer inte för de politiskt känsliga ämnena.

Falkenbergsrevyn tar fasta på att snart ingen vet vad som är sant eller falskt i dessa tider. Årets revy har fått titeln "Hittepå – en fejkad revy om världens röra."

Hela ensemblen deltar i manusarbetet och man väjer inte för de politiskt känsliga ämnena, säger Andreas Sköld, som just nu kommit halvvägs i repetitionerna.

– Vi kan ha en diskussion om hur tydlig man ska vara, ska det leda till en markering apropå nazistdemonstrationen, hur svävande kan man vara och hur mycket ska man berätta? Det samtalet finns med mest hela tiden. 

Vilket nummer är vassast i revyn? 

– Det finns flera. Men det skulle kunna vara numret om nazistdemonstrationen i Göteborg. Det känns som att det har en ganska vass udd, säger Andreas Sköld.

Revyn har premiär på trettondagsafton.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista