Warbergs daminnebandylag försvarar sig mot Telge. Foto: Patric Ljunggren/ Sveriges Radio
Arkivbild från match mellan Warberg och Telge. Foto: Patric Ljunggren/ Sveriges Radio.

Nya regler i innebandyn – för ett roligare spel

2:46 min

Nästa år införs nya regler i innebandyn. Camilla Halldén, lagkapten i Warberg, tror att de nya reglerna kan bidra till att innebandyn blir roligare för publiken.

En av de större förändringarna är bland annat en passivitetsvarning - att ett frislag kan dömas ut om ett lag fördröjer spelet, till exempel spelar passivt med bollen bakom mål i slutminuterna av en match.

– Jag tycker det är ganska spännande förändringar som de får till nu. Passivitetsvarningen kan bidra till att spelet i sig blir roligare, eftersom man som ledande lag inte kan maska bort massa tid genom att ta burskydd, säger Camilla Halldén, som är lagkapten i elitlaget Warberg. 

En annan ny regel är att man inte längre får en utvisning om man nickar bollen. Istället blir det ett frislag till det andra laget. 

– Jag tycker den regeln är bra, för det känns inte som att man medvetet går in och nickar bollen. 

Dessutom förändras reglerna vid straffslag. 

– Man som spelare måste vara i rörelse framåt hela tiden, men bollen får föras åt sidan, bakåt och framåt, men jag som spelare måste vara i rörelse framåt mot mål hela tiden. Jag tycker det är en bra regel. 

Camilla Halldén tror att den nya regeln kan öppna upp till ett roligare straffskytte. 

– Det öppnar upp för roliga och intressanta och mycket häftigare straffar!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista