Fotboll som ligger på mållinjen i ett mål på en dimmig fotbollsplan. Foto: Alberto Ramella/TT.
Arkivbild. Foto: Alberto Ramella/TT.

Beslut om fria byten rivs upp

Svenska Fotbollförbundet river upp sitt eget beslut om att införa obegränsat antal byten i division ett damer och division 2 och 3 herrar.

Beslutet, som togs i början av december på förslag av Hallands fotbollförbund, återkallas efter stark kritik från flera föreningar och distriktförbund. I stället föreslår svenska fotbollförbundets ledning att antalet ersättare ökas från tre till fem i fotbollens division två och tre herrar och ett damer. Ett extra representantskapsmöte får ta ställning till det nya förslaget i början av nästa år.

Idén om obegränsat antal byten kom ursprungligen från Onsala BK, och var ämnat att ge fler unga spelare mer speltid och minska risken för att unga slutar med fotbollen för tidigt.

Kritiken som nu lett till att det inte blir så, har handlat om att förslaget inte förankrades tillräckligt runt om i landet, enligt fotbollförbundets styrelse.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista