Gabriella Geertinger från Socialdemokraterna i Falkenberg vill att kommunen ger förutsättningar till en aktiv Pappagrupp i kommunen.
Gabriella Geertinger från Socialdemokraterna i Falkenberg vill att kommunen ger förutsättningar till en aktiv Pappagrupp i kommunen. Foto: Casper Sewerin

Förslag om förutsättningar för pappagrupp

1:30 min

Under hösten har det funnits en ideell pappagrupp i Falkenberg. Nu vill Gabriella Geertinger (S), att kommunen ger förutsättningar så att det kan fortsätta finnas en aktiv pappagrupp i kommunen.

– Pappagrupper behövs för att vi vill öka andelen pappor som är föräldrarlediga, säger Gabriella Geertinger från Socialdemokraterna i Falkenberg.

Under hösten har det funnits en grupp för föräldralediga pappor, en så kallad pappagrupp i Falkenbergs kommun. Pappagruppen har träffats en till tre gånger i veckan och pratat öppet om hur det är att vara förälder.

– Vi vill att dom ska få förutsättningar i samband med Gullvivans öppna förskola där de har haft mycket av sin verksamhet, och även se över möjligheterna att kunna ha fler Pappagrupper, säger Gabriella Geertinger (S).

Varför då?

– För att det finns ett behov av det. Föräldragrupperna som finns på Barnvårdscentralen besöks till större del av mammor. Det kan såklart bro på att det är mammorna som är föräldralediga men även för att det varit ett forum för kvinnorna, säger Gabriella Geertinger (S).

Hur tror du det kommer påverka om Pappagruppen inte längre är ideell?

– Förhoppningsvis så blir det mer hållbart, att det kan finnas på längre sikt. Annars blir det lätt att personen som driver det som är föräldraledig som går tillbaka till ett arbete tappar tiden för att hålla det uppe, säger Gabriella Geertinger (S).

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista