Linnea Johansson florist
1 av 3
Linnea Johansson är florist. Foto: Sandra Killgren/Sveriges Radio
Julstjärna
2 av 3
En väldigt fin julstjärna. Foto: Sandra Killgren/Sveriges Radio
Blommor
3 av 3
Naturmaterial och traditionella färger är på trendtapeten i jul. Foto: Sandra Killgren/Sveriges Radio,

Så är trenderna för blommor i jul

2:13 min

Linnea Johansson är florist och driver en egen butik i Tröingeberg. Hon tipsar om vilka färger och vilket tema som gäller för blommor till årets julfirande.

Linnea Johansson har varit florist i fem år efter att ha utbildat sig som 21-åring år 2012, men det är först sedan i somras Linnea har en egen butik. I butiken är det fullt med blommor och där finns nu så här års även flera olika julblommor.

Linnea tipsar om vilka julblommor som gäller om man ska ge en blomma i gåva eller inreda hemma.

– Jag tycker att man ska köpa snittblommor nu när det närmar sig jul för de står ju faktiskt hela julhelgen. Här i butiken har vi gjort buketter med en jättefin amaryllis i mitten, det är mycket olika grönt. Vi har en nejlika och leucadendron, de är jättehållbara blommor, säger Linnea Johansson.

Det som är årets trend är det gamla, det 1800-tals gamla röda och gröna färgtema. Och inte så mycket konstgjort. Det vita, lite vintriga temat är även något man kan komplettera det röda och gröna med.

– Man kan köpa hem lite snittblommor, arrangera i en vas med mycket tallris och mycket grönt men även till exempel hyacinter som finns i snittblommor, om man hellre föredrar det, säger Linnea Johansson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".