Hallands regiondirektör Catarina Dahlöf är missnöjd med hur polisen hanterat ärendet. Foto: Lisa Hedström Arvidsson /Sveriges Radio
Catarina Dahlöf får sluta som regiondirektör. Foto: Lisa Hedström Arvidsson /Sveriges Radio

Regionstyrelsen sparkar direktören

2:57 min

Regionstyrelsen väljer att avsluta Catarina Dahlöfs tjänst som regiondirektör. Anledningen är bristande förtroende.

– Det är en sorglig dag. Det är svårt när det går fort med sådana här besked. Det är klart att det är tungt. Mentalt vet man att det händer, men man är människa och det är tungt, säger Catarina Dahlöf till P4 Halland.

Hon har varit regiondirektör i elva år, men får nu lämna sin tjänst.

– Vi känner inte att vi kommer vidare i det arbete vi ska sköta. Det vill säga att se till att få mer ordning på ekonomin och kunna genomföra de olika strategier vi har beslutat om, säger regionstyrelsens ordförande Mats Eriksson (M) till P4 Halland.

Hur länge har ni funderat på detta? 

– Det är en ganska kort process. I vår värld har man förtroende, 100 procent, tills man inte har det. Vi har den senaste tiden märkt att vi inte kommer fram i det tempo vi önskar. 

Tills vidare går Jörgen Preuss, biträdande regiondirektör, in som tillförordnad regiondirektör.

– Sen ska man poängtera att Catarina har gjort ett gott jobb i många år. Men man måste hålla isär personen, och så måste man tänka på funktionen, säger Mats Eriksson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista