Linda Claesson Sjö
I år firar Linda Claesson Sjö jul med människor hon aldrig träffat.

Laholmare öppnar sitt hem i jul

2:45 min

Linda Claesson Sjö har länge känt att hon vill hjälpa ensamma att få fira jul. I år bestämde hon sig för att öppna upp sitt hem för nyanlända.

Linda Claesson Sjö har tidigare känt att det varit stort och främmande att bjuda in någon.

– Jag har tänkt det här i så många år, men man har en liten spärr och en bekvämlighetszon som säger att vi tar det nästa år. Men man behöver inte ta en hel familj utan man kan ta en person till exempel, säger Linda Claesson Sjö.

Men i år blir det uppskjutna julfirandet med nyanlända verklighet då hon bestämt sig för att genomföra planerna.

Linda är orolig för att det ska bli stel stämning i jul men tycker samtidigt att hennes familj inte brukar ha svårt för att prata och de flesta förstår engelska.

Hela familjen är inställd på att göra den här sortens julfirande i år och speciellt hennes dotter som vill att de ska fortsätta fira med nyanlända.

Lindas familj har varit på en resa i Sydafrika där de besökte ett barnhem och det gjorde ett stort intryck på Linda och hennes familj.

– Själv kommer man hem och öppnar garderoben och gnäller på att man inte har något att ha på sig. Varje dag tänker jag tillbaka på det här barnhemmet, säger Linda Claesson Sjö och fortsätter:

– Det är lätt att ha fördomar och dra sig tillbaka och vara rädd. Men jag tycker vi ska öppna upp oss lite mer.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista