Maj-Britt Svensson och Irma Westerberg.
1 av 2
Maj-Britt Svensson och Irma Westerberg säger att när man har roligt är det för kort. Foto: Sandra Killgren/Sveriges Radio.
Jonas Arvidsson
2 av 2
Jonas Arvidsson vill gärna ha längre dagar. Foto: Sandra Killgren/Sveriges Radio.

Idag är det årets kortaste dag

3:46 min

Exakt klockan 17.28 i dag inträffar vintersolståndet och det är årets kortaste dag. P4 Halland var i Halmstad och frågade personer hur de känner inför dagen.

Idag är det årets kortaste dag. Jonas Kullgren och Per Sävhage är två personer som har diskuterat hur dagen påverkar dem och de tycker att livet känns lite för kort ibland.

– Vi pratade faktiskt för en kvart sedan och sa hur gott det är att det vänder nu, att det blir ljusare, för nu är det för tråkigt, säger Jonas Kullgren.

– Livet känns väl för kort, att hinna med alla saker som man vill göra, säger Per Sävhage.

Henry Doverskär tycker att julen är för lång, men midsommar är för kort.

– Midsommar är en härlig tid. Även fredagar är för långa och det blir för lång helg, det är tråkiga dagar, säger Henry Doverskär och fortsätter:

– Det är ju inte en kort dag i dag utan det är ju solen som är borta, det är ju fortfarande 24 timmar i dag.

Det välkända citatet underbart är kort är något Maj-Britt Svensson reflekterar över.

– Det är väl Povel Ramel som säger det, när underbart är kort är det inte roligt, det är när man har tråkigt. Idag ska vi ha det gott och dricka kaffe, det får gärna bli en längre stund, säger Maj-Britt Svensson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista