David Krantz är bagare och använder vört från ett lokalt bryggeri in sina vörtbröd.
1 av 2
David Krantz är bagare och använder vört från ett lokalt bryggeri in sina vörtbröd. Foto: Henrik Martinell/Sveriges Radio.
Till vänster -- de färdiga vörtbröden, till höger syns vörten i en plastskål.
2 av 2
Till vänster -- de färdiga vörtbröden, till höger syns vörten i en plastskål. Foto: Henrik Martinell/Sveriges Radio.

Vört från lokalt bryggeri till vörtbröd i juletid

12 min

På ett bageri i Söndrum, i Halmstad, använder bagaren David Krantz vört från ett lokalt bryggeri till sina vörtbröd.

– Framför allt denna veckan har det eskalerat i vörtbröd, berättar David Krantz, bagare på Krantz brödbod i Söndrum. 

I sina vörtbröd använder han vört från ett lokalt bryggeri. 

– Vi kör ner och hämtar en rejäl laddning och sätter in den i frysen. Femtio liter hämtade vi när vi hämtade senast. Det blir en del bröd på det! säger David Krantz. 

Hur fick du idén att använda lokal vört? 

– Vår tanke är att vi vill gynna det lokala så mycket det går. Så varför inte ta vörten från ett lokalt bryggeri då?

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".