Ali Reza och Hassan dök upp på julfesten i ungdomsgården Gauen, Varberg.
1 av 2
Ali Reza och Hassan dök upp på julfesten i ungdomsgården Gauen, Varberg. Foto: Muhamed Ferhatovic
Marcel Mulombo, fritidsledare Gauen, Varberg.
2 av 2
Marcel Mulombo, fritidsledare Gauen, Varberg. Foto: Muhamed Ferhatovic

Julfest för unga på ungdomsgård i Varberg

1:46 min

Ungdomsgården Gauen höll under julafton en julfest för ensamkommande. Många av dem har inte familj i Sverige och målet var att man inte skulle fira jul ensam.

På julfesten dök ett trettiotal personer upp, mestadels ensamkommande ungdomar från Mäshult och andra boenden i området. Ungdomsgården Gauen höll en julfest där man bjöd in många som annars hade firat jul ensamma, många av dem ensamkommande unga. 

–- Det känns jättebra att vara här tillsammans, det är en svår situation för många av oss så det känns roligt att vara här och umgås.  Jag hoppas på en bra dag, säger Ali Reza.

– Jag ska nog spela biljard, pingis och spela tv spel, säger Hassan. 

En som är ansvarig för evenemanget var Marcel Mulombo. Har är fritidsledare på ungdomsgården Gauen i Varberg. 

– Det betyder mycket för unga att träffas här, många av dem är oroliga över sin framtid. Men att samlas här idag betyder att man kan sitta och prata med varandra, man kan umgås. Kolla bara runt, här ska ingen tänka på om man får avslag på sin asylansökan eller vad som kommer hända. Vi ska bara umgås och ha roligt, säger Marcel Mulombo. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista