inbrott jul
Foto: TT.

Flera bostadsinbrott i länet på julafton

1:15 min

Under julafton och natten till juldagen drabbades flera bostadsägare i länet av inbrott.

Två inbrott upptäckes efter midnatt på Doktorsvägen i Halmstad.

– Där är det en kvinna som kommer hem och larmar om att det varit inbrott i hennes bostad. Hemma hos henne saknas det smycken och kontanter, säger Thomas Fuxborg, presstalesman vid polisen Region Väst.

När polispatrullen var på det inbrottet så konstaterade de att det även varit inbrott hos grannen på Doktorsvägen med samma tillvägagångsätt.

Utöver dessa har det även skett inbrott på Sandhamnsvägen där någon tog sig in i bostaden via en balkongdörr och stal smycken.

Vidare anmäldes ett bostadsinbrott i Gårdshult i Hylte kommun och ytterligare ett inbrott upptäcktes av en väktare på Sandgatan i Falkenberg.

Vad tänker du kring att det varit så många inbrott på julafton och natten till idag?

– Jag misstänker att det kommer bli ännu fler inbrott när folk kommer hem efter att de varit bortbjudna eller på semester, säger han.

Tyvärr är det så att det är inte bara jultomten som är ute på julafton, utan det är även - som vi kallar det ibland - tjuvanatt.

Men polisen hoppas att de ändå kommer att kunna lösa de här inbrotten.

– Genom att vi stoppar en bil och hittar något stöldgods som vi kan koppla till ett inbrott och i efterhand kommer kunna lagföra de här tjuvarna, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista