Claes Holmqvist
Claes Holmqvist, ordförande Oskarströms bandyförening. Foto: Claes Holmqvist, ordförande Oskarströms bandyförening.

Tufft läge för bandyn i Halland

1:24 min

Svårt att få ihop ett lag och motståndarlag som inte vill spela. Det är några av utmaningarna som finns samtidigt som annandagsbandyn inte spelas i år.

– För tjugo år sedan hade vi 15 bandylag i Halland, idag har vi fyra stycken. Tittar man på andra håll i landet så ser det likadant ut, så vi måste börja ta tag i detta, säger Claes Holmqvist ordförande för Oskarströms bandyförening. 

På annandagen brukar det spelas bandy i Oskarström och Torup, vanligtvis möts de lagen just den dagen, en tradition som är sedan gammal. Men i år blir det inte så, de spelar varken mot varandra eller mot andra lag. Det är dels svårt att få andra lag att komma ner och spela under julgelgerna samtidigt som Torup sedan tidigare har det tufft att få ihop spelare till laget. 

Claes Holmqvist tror att det behövs hårdare regler. 

– Att bandyn blir stor som den var på 40 - talet det kommer inte hända men det behövs tuffare regler. I division ett går det exempelvis inte att skjuta upp matcher, den dagen och tiden som matchen är satt ska den spelas men i division två där vi befinner oss så är det inte riktigt så just nu.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista