"Jag har haft ett kanonår"

2:44 min

Hon bor och tävlar numera i USA, men över julen är hon tillbaka hemma i Falkenberg. Golfaren Elin Arvidsson har haft ett framgångsrikt år som varit över förväntan.

– Hade någon sagt till mig i januari att jag skulle nå de resultat som jag gjort under året hade jag varit mer än nöjd. Vi har haft ett kanonår och jag och min tränare är väldigt nöjda över utvecklingen, säger Elin Arvidsson.

2017 var året då hon slog igenom på riktigt som proffs, ett år som nästan slutade med spel i LPGA-touren men som hon missade med en hårsmån. Kronan på verket var US Open, golfvärldens kanske största tävling. Men på plats i New Jersey fick hon inte spelet riktigt att fungera.

– Allting bara föll samman då. Det var ju 40 grader varmt och vi spelade i tio timmar. Jag tycker att jag ändå gick ut ur tävlingen som en vinnare, säger Elin Arvidsson.

Nästa år hoppas hon slå sig in på LPGA-touren. Hamnar hon topp tio på Symetra Tour får hon ett frikort att spela med världens bästa spelare.

– Det är målet med säsongen. Nu har jag status för att spela alla tävlingar, vilket ger mig bra förutsättningar för nästa år, säger hon.