Knäred sanerar efter översvämningar

2:21 min

De höga vattenflödena i Lagan och Krokån har gjort att Flammabadet i Knäred svämmat över. Christer Svensson som ansvarar för badet har fullt upp med vattendammsugaren.

– Det kunde varit värre, men lite oreda har vattnet ställt till. Nu har det börjat sjunka tillbaka, men på juldagsmorgon började det stiga och gick in i fastigheten och 30 centimeter upp.

Vad har vattnet gjort för skada?

– Det vet vi inte än. Nu försöker vi bara torka upp så fort som möjligt och bli av med skräpet. Det är mycket humus i vattnet och det blir mycket skräp som vi inte vill ha, säger Christer Svensson.

Det översvämmade badet och campingplatsen lockar även nyfikna besökare, bland annat familjen Persson Tuvesson från Ysby.

– Det är jättecoolt att det kommit så jäkla mycket vatten, säger sonen Melvin.

Var det värt att åka hit och titta på det?

– Ja, det är verkligen roligt att se hur det ser ut.

Även andra hus längs Lagan har fått pumpa ut vatten och Per-Sylve Åkesson som har butik i Knäred fick låna ut pumpar under mellandagarna. Han har själv hus vid Lagan där vatten tryckte in i källaren.

– Men det värsta var att vi hade fyra bryggor liggande som inte var fästa. På juldagsmorgonen kom de flytande upp mot huset och jag fick paddla ut i kanoten och binda fast dem i träden, säger han.