Under natten till lördagen utbröt en kraftig brand i Gottskär hotell utanför Kungsbacka.
Under natten till lördagen utbröt en kraftig brand i Gottskär hotell utanför Kungsbacka. Foto: Julius Bengtsson/Sveriges Radio

Hotellägare efter branden: "Det är fruktansvärt"

1:04 min

Sedan 2001 har familjen Pettersson drivit Gottskär hotell som under natten till lördagen totalförstördes i en brand. Vad som händer framöver är oklart.

– Det känns så märkligt. Det som tagit 16 år att bygga upp har försvunnit på några minuter. Det är fruktansvärt sorgligt och tragiskt. Jag finner inga ord just nu, säger delägaren Amanda Pettersson.

Vid tretiden under natten till lördagen larmades räddningstjänsten om branden via ett automatlarm. Flera enheter kom till platsen men kunde inte rädda huvudbyggnaden som blev totalförstörd.

Hur branden startade är oklart. En man anhölls under lördagsmorgonen skäligen misstänkt för morbrand.  

Vad som händer framöver vet Amanda Pettersson inte i nuläget.

– Jag vågar inte hoppas på för mycket men det är klart att vi vill få igång en verksamhet på nytt. Det är drömmen såklart, men sedan får vi se om det blir så. Det vet vi inte.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista