brandbil
Arkivbild. Foto: Sveriges Radio.

Julgransljus kan ha orsakat villabrand

En större räddningsinsats pågick under lördagskvällen i Fjärås i Kungsbacka kommun, där en villa stod i lågor.

Villan var redan övertänd när räddningstjänsten kom fram, och den är helt nedbrunnen, säger Johan Ljung som är vakthavande befäl på polisen Region Väst.

Det finns inga uppgifter om att någon skulle ha blivit kvar i villan, enligt räddningstjänsten. Polisen Region Väst bekräftar att alla i huset tog sig ut och att ingen har skadats.

Larmet om branden kom vid klockan 18.45 och en stor styrka kallades till platsen.

– Vi har tre brandbilar, ett höjdfordon och två vattenfordon där, och kommer också ta in deltiden från Kungsbacka för att pumpa upp vatten från Lyngern, säger Bosse Florell, som är larm- och ledningsoperatör på Räddningstjänsten Storgöteborg, strax före klockan 20 på kvällen.

Räddningstjänsten fick lägga kraft på att skydda intilliggande byggnader och själva villan kunde inte räddas.

– De är kvar och jobbar med eftersläckningen, säger Johan Ljung på polisen vid 00.45-tiden på natten. En teknisk undersökning kommer att göras senare. Det finns misstankar om allmänfarlig vårdlöshet.

Enligt Johan Ljung har polispatrullen på plats meddelat att familjen i huset hade levande ljus i sin julgran. Elden ska ha spridit sig från granen och lett till att hela huset började brinna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista