Bättre plats för Figarosalens publik – och nya invånare i Östra bryggerihuset

1:39 min

Det nya året kan bli ett lyft för Figarosalen, den minsta salongen vid Halmstad teater. Planer finns för en hopkoppling mellan Figaro och den stora teaterfoajén.

– Det är trångbott i garderoben och foajén till Figarosalen. Vi vill modernisera så att Figaro kan utnyttjas mer, säger Sven Palmkvist, moderat ordförande i kulturnämnden i Halmstad kommun.

Figarosalens salong renoverades för några år sen - men det är alltså trångt och besvärligt i garderob och foajé. Bättre utrymmen skulle skapas med en trappa från Figarosalen upp till stora teaterns foajé.

Plats för en sådan trappa blir det om kulturförvaltningen lämnar sina nuvarande lokaler i teaterhuset, och flyttar till före detta Kulturskolans utrymmen i det återstående huset från Östra Bryggeriet, intill biblioteket.

Dessutom; kulturförvaltningen skulle genom en sån flytt hamna i ett kulturellt nav för Halmstad, enligt Sven Palmkvist:

– Vi har 035-huset, stadsbiblioteket och teatern där. Att då ha förvaltningen bland dessa, det tycker vi skulle vara väldigt tilltalande!

Hur pass färdiga är då planerna för att kulturförvaltningen flyttar in efter Kulturskolan?

– I mitt huvud är de väldigt färdiga, men vi har fått positiva signaler för att det här ska gå hem också, säger Sven Palmkvist.