Sebastian Nilsson, som kommer ge en krona/kram han får till välgörenhet.
Sebastian Nilssons nyårslöfte 2017 att ge en krona för varje kram han får har genererat över 7000 kronor till välgörenhet. Foto: Maria Loewen/Sveriges Radio.

Tusentals kramar gav 7000 kronor till välgörenhet

3:52 min

Världens elände fick Sebastian Nilsson att avge ett speciellt nyårslöfte. För varje kram han fick 2017 skulle han skänka en krona och det blev över 7000 kronor till välgörenhet.

– Det har gått väldigt bra. Slutsiffran blev 7279 kronor! berättar Sebastian Nilsson. 

Det var inför 2017 som Sebastian Nilsson från Varberg bestämde sig för att avge ett lite annorlunda nyårslöfte. För varje kram han fick under året skulle han skänka en krona till välgörenhet.

Men det blev inte riktigt så mycket som 7279 kramar. 

– Vi har det så gott ställt så jag kände att jag inte ville ha några julklappar. Utan jag ville att alla pengar som vi vanligtvis lägger på julklappar vill jag skänka till välgörenhet också! 

Det blev nästan 2000 kronor av julklappspengarna. Och Sebastian Nilsson tycker det känns som att hans kramar har gjort skillnad.

– Det känns som att folk har blivit glada när jag kramat dem, och jag blir själv glad när jag får en kram. 

Och Sebastian Nilsson kommer fortsätta kramas och skänka pengar till välgörenhet. 

– När jag läser om våldtäkter och misshandlar blir jag jättearg och förbannad. Så jag tänker att detta året ska jag fortsätta med kramarna. I och med att jag är musiker ska jag satsa lite mer på att slänga upp grejer på Facebook och Youtube. Responsen kommer gå till välgörenhet.

Och 2018 kommer han fokusera mer på kvinnor, i spåren efter #metoo-kampanjen. 

– Detta året ska jag fokusera mer på kvinnor och skänka till en organisation som stödjer kvinnor som har varit utsatta, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista