Hunden Cava skrämdes av fyrverkerierna och rymde hemifrån.
Hunden Cava skrämdes av fyrverkerierna och rymde hemifrån. Foto: Privat och Estrid Wagersten/Sveriges Radio.

Hunden Cava skrämdes av raketer – hittade hem igen

2:55 min

Fyrverkerierna skrämde hunden Cava på nyårsnatten – och hon rymde hemifrån. Familjen letade hela natten – och på morgonen därpå hittade Cava hem igen.

– Barnen lyckades öppna dörren, och hon rusade ut genom dörren. Det var tio över tolv, drygt, berättar Anna Lindquist i Frillesås.

Hunden Cava sprang rätt upp i skogen, med koppel efter sig, och Anna Lindquist var rädd att hon skulle fastna. 

– Så familjen tillbringade natten i skogen. Det var mycket oro och ledsamheter. Man befarade det värsta. Att hon inte skulle återvända hem. Vi var i skogen hela natten, faktiskt. 

Tjugo över tolv anmälde Anna Lindquist hunden försvunnen till polisen, och hon tog även hjälp av sociala medier för att försöka hitta Cava. 

– När klockan var kvart i åtta på morgonen gick jag in och fick kontakt med en kvinna som har en ID-hund. När vi stod redo allihopa i hallen och skulle ut och leta efter henne så står hon på gårdsplanen, berättar Anna Lindquist. 

Hur kändes det när ni såg henne igen?

– Det går inte att beskriva. Det var en jättelycka för hela familjen, säger Anna Lindquist och fortsätter:

– Vi har en hund sedan tidigare som också sprang bort, en liten chihuahua. Och honom hittade vi ute på motorvägen, och han hade blivit påkörd. Så jag hade inte en bra magkänsla. Jag blev överväldigad när hon stod där helt plötsligt. Vi är så tacksamma!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista