Den gamla neonskylten (syns på fotografiet) har plockats ner och en ny skylt, överst i bild, har satts upp istället.
1 av 2
Den gamla neonskylten (syns på fotografiet) har plockats ner och en ny skylt, överst i bild, har satts upp istället. Foto: Therese Wahlgren/Sveriges Radio.
Mathias Magnusson.
2 av 2
Mathias Magnusson. Foto: Therese Wahlgren/Sveriges Radio.

Vad hände med neonskylten i Hyltebruk?

2:55 min

Neonskylten till butiken Magnusson i Hyltebruk blev ett slags landmärke. Men skylten plockades ner vid en renovering – och P4 Hallands reporter reder ut vad som hände med den.

Sedan 50-talet har neonskylten till herrklädesbutiken Magnusson prytt fasaden. Men när byggnaden renoverades plockades skylten ner – och landmärket försvann. 

– Vi renoverade fastigheten i höstas och målade om fasaden. Då var skylten tvungen att komma ner. Vi hade en plan på att renovera den och sätta upp den igen, men den var så rostad och vissa neonrör var trasiga. Så vi fick besluta att slänga den, säger Mathias Magnusson, som driver klädbutiken. 

Neonskylten har nu ersatts av en annan skylt. 

– Det är jättesvårt att ersätta. Det vi ville göra är att skapa något nytt. Kanske inte ett nytt landmärke, men en skylt som är lite mer i tiden. Vi satte upp en rostfri skylt med svart bakgrund som belyses bakifrån. Jag hoppas att det blir lika snyggt. Jag tycker det i alla fall, säger Mathias Magnusson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista