Karta av Halland bredvid P4-logga i lila.
Foto: Carto DB/Sveriges Radio.
#jagvill

P4 Halland flyttar ut

0:43 min

P4 Halland vill veta vad du tycker är viktigt. Vi inleder valåret med en miniredaktion som ska jobba från länets samtliga kommuner samt med utesändningar.

P4 Halland inleder valåret med att flytta ut till lyssnarna. En miniredaktion kommer att turnera i länets samtliga kommuner och program ska sändas från olika platser. Tanken är att du som bor i Halland ska sätta agendan.

– Det känns jätteroligt att kunna satsa på publikdialog på riktigt, att komma nära och att låta samtalet med våra lyssnare ta tid. Gensvaret från dem vi vill besöka har varit jättestort vilket gör att vi laddar lite extra, säger Samira Othman, agendachef på P4 Halland.

I projektet #jagvill vill vi veta vad hallänningar pratar om runt köksbordet, vilka frågor som är viktiga lokalt och vad du som lyssnare berörs av i vardagen.

Vi har en tillfällig redaktion, men den röda tråden är röster i de halländska kommunerna. Vi kommer bland annat besöka de valdistrikt där riksdagspartierna fick lägst respektive högst siffror i valet 2014.

Det är lyssnarnas frågor som kommer att ta oss framåt. Några av de mest engagerande ämnena tar vi med oss till experter och makthavare för att lyfta frågorna och söka svar.

Vi börjar i Hylte kommun där vår redaktion kommer att utgå från biblioteket i Hyltebruk.

Vi sänder även Eftermiddag i P4 från samma plats på måndagen. På tisdagen sänds Förmiddag i P4 från en frisersalong i Torup och Morgon i P4 sänds på onsdagen från äldreboendet Malmagården i Hyltebruk.

Turnéplan

  • Vecka 2 - Biblioteket Hyltebruk
  • Vecka 4 - Andersbergs Medborgarservice Halmstad
  • Vecka 6 - Aranäsgymnasiet Kungsbacka
  • Vecka 9 - Kommunhuset Laholm
  • Vecka 11 - Falkenbergs Turistinformation
  • Vecka 13 - Södertull Varberg

Har du frågor eller förslag når du oss ute eller på nyheter.halland@sverigesradio.se.

Diskussionerna deltar du i på vår Facebooksida.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista