David Svensson
1 av 2
Falkenbergs FF-spelaren David Svensson rundar av sin fotbollskarriär. Foto: Sandra Killgren/Sveriges Radio.
David Svensson avslutar karriären.
2 av 2
David Svensson avslutar karriären. Foto: Anders Andersson/TT

FFF:s meste spelare avslutar karriären

7:25 min

Veteranen och lagkaptenen David Svensson lägger skorna på hyllan. Efter en lång fotbollskarriär har han bestämt sig för att avsluta karriären.

Efter 18 A-lagssäsonger och över 600 A-lagsmatcher väljer 33-åringen och Falkenbergs FF-spelaren David Svensson att runda av sin fotbollskarriär. 

– Jag känner mig väldigt nöjd med min karriär och det jag har presterat och fått uppleva. Jag hade detta året på mitt kontrakt också, men det dök upp en möjlighet att fortsätta på en annan roll i föreningen och då blir det så, säger David Svensson till P4 Halland.

Istället kommer David Svensson nu bli ansvarig för satsningen på Corporate Social Responsibility (CSR). Där kommer han att jobba med att sprida Falkenbergs FF:s värderingar.

För Falkenbergs FF har mittfältaren David Svensson spelat 617 matcher och gjort 57 mål.

– Det har varit en helt fantastiskt resa, jag har fått vara med om oerhört mycket. Men det är klart att jag har mött motgångar på vägen. Det går upp och det går ner, säger David Svensson. 

Framför allt minns han hur det var när FFF gick upp till Allsvenskan. 

– Jag har fått vara med och ta upp laget två serier och spela i Allsvenskan. Det trodde jag aldrig när jag började spela i Falkenbergs FF att jag skulle få göra här. Det har varit väldigt roligt och det är jag enormt stolt över, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista