Svenska bandyförbundets ordförande Stig Bertilsson på besök på Sjöaremossen. Foto: Patric Ljunggren/ Sverigesradio
1 av 2
Svenska bandyförbundets ordförande Stig Bertilsson på besök på Sjöaremossen. Foto: Patric Ljunggren/ Sverigesradio
Frillesås besegrade IFK Kungälv. Foto: Patric Ljunggren/Sveriges Radio
2 av 2
Frillesås besegrade IFK Kungälv. Foto: Patric Ljunggren/Sveriges Radio

Bandyförbundets ordförande om Frillesås i Elitserien: En spännande tanke

4:44 min

Frillesås BK ökade ut serieledningen på onsdagskvällen efter 5-1 mot Kungälv. Matchen bjöd säsongens bästa publiksiffra och en nöjd ordförande i Svenska Bandyförbundet på plats.

Frillesås har imponerat stort i allsvenskan hittills under säsongen. Laget har bara förlorat en match och toppar serien tre poäng före Gripen.

På plats på Sjöaremossen utanför Väröbacka fanns Bandyförbundets ordförande när Kungälv besegrades och han är inte överraskad av framgången.

– Tittar man på deras laguppställning så ser man att de har många bra och rutinerade spelare. Sen är det en spännande tanke om laget skulle gå upp i elitserien.

Sjöaremossen, där Frillesås spelar sina hemmamatcher, är en sliten och gammal arena. Men om det skulle vara ett hinder för spel i elitserien vill Stig Bertilsson inte svara på. Det får en annan grupp i förbundet titta på i så fall, säger han. Men för egen del gillar Bertilsson arenan.

– Man upplever en välorganiserad idrottsplats i en miljö som inte är särskilt vanlig för elitidrott idag. Jag tänker på skogen runtomkring och mossen som ligger intill.

Kan du se Sandviken, Edsbyn och Västerås komma hit och spela matcher nästa säsong?

– De blir nog rätt överraskade, de är inte vana vid det här riktigt. Men att bandyföreningar lever rätt snålt det är inget nytt, säger Stig Bertilsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista