misskötta djur
Bilden är tagen vid kontrollen. Foto: Länsstyrelsen.

Centerpartistisk politiker vanvårdade sina djur – slutar som politiker

En centerpartistisk politiker i Laholm tvingas avliva sina djur efter vanvård. Länsveterinären var där innan jul och kom fram till att djuren var skadade, smutsiga och dåligt utfodrade.

En centerpartistisk politiker och lantbrukare i Laholm lämnar alla sina politiska uppdrag med omedelbar verkan. Detta efter att länsstyrelsen strax före jul upptäckt att lantbrukaren vanvårdat sina kor och ungdjur.

Vid kontrollen hittades skadade, smutsiga och dåligt utfordrade djur och lantbrukaren ålades att omgående avliva fyra av ungdjuren.

Politikern har vid tidigare kontroller de senaste åren sagt att hen skulle avveckla djurhållningen, men alltså inte gjort så. När länsstyrelsen i mellandagarna gjorde en ny kontroll var dock alla 28 nötkreaturen borta.

Lantbrukaren vill inte uttala sig i radio, men säger till P4 Halland att hen nu avsäger sig sina uppdrag, och att man får ta konsekvenserna av det man har gjort.

Detta är andra gången på kort tid som en centerpartistisk politiker misskött sina djur. Tidigare har en annan centerpolitiker kritiserats för skötseln av sina djur och har slaktat sina grisar efter länsstyrelsekontroller.

SVT var först med att berätta om att politikern vanvårdade sina djur.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista