Räddningstjänstens fordon och polisavspärrning
Arkivbild. Foto: Johan Nilsson/TT

57 boende fick evakueras vid garagebrand

Den brand som började på torsdagskvällen i en garagelänga på Fyllinge i Halmstad var helt släckt vid tvåtiden på natten.

Räddningstjänsten är kvar på plats för att försäkra sig om att det inte blossar upp igen men själva släckningen var avklarad efter ungefär fyra timmars arbete.

Larmet om branden kom vid halv tio på torsdagskvällen. 57 boende i området fick evakueras till en närliggande skola men ingen människa skadades. Efter ungefär fyra timmars arbete var branden helt släckt. Totalt 13 bilar från räddningstjänsten var inblandade i släckningen.

Vittnen ska ha sett minst en person vid garagelängan strax innan branden bröt ut. Polisen har inlett en förundersökning om mordbrand.

Vid sjutiden på fredagsmorgonen var räddningstjänsten fortfarande på plats. När de är klara med efterbevakningen kommer polisen spärra av platsen. Men enligt polisens presstalesperson Stefan Gustafsson kommer det dröja innan de kan ta sig in i garaget och börja den tekniska undersökningen eftersom det måste svalna.

Ingen är gripen eller misstänkt för branden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista