Tobias Karlsson från Gitarrutveckling i Falkenberg tillsammans med kompisen Einar Norrman framemot dagens megaloppis.
Tobias Karlsson från Gitarrutveckling i Falkenberg tillsammans med kompisen Einar Norrman framemot dagens megaloppis. Foto: Casper Sewerin

Byte av lokal blev megaloppis

1:01 min

Tobias Karlsson från Gitarrutveckling i Falkenberg ska byta lokal och arrangerade därför under lördagen en megaloppis av musikinstrument.

Inne i Gitarrutvecklings lokal i Falkenberg står Tobias Karlsson och plinkar på keyboardet som idag är en ut av de musikinstrument som ska säljas av på loppisen.

– Det känns utmärkt att sälja denna, den har varit utlånad till min brorsdotter i flera år, och jag har inte sett skymten av den förens nu, säger Tobias Karlsson.

Och Tobias knep för att inte bli så nostalgisk är att ta bilder på sakerna innan de säljs.

– Då har man ändå ett bildminne, säger Tobias Karlsson.

Anledningen till varför många lockats till utförsäljningen tror Tobias är för att det finns en romantik till just musikinstrument.

– Det är barndomsdrömmar, fantasier och lockar fler folk, säger Tobias Karlsson.

Han visar en äldre trummaskin som Tobias menar fortfarande är het på marknaden.

– Det är en kul maskin, den är säkert femton år gammal men tillverkas fortfarande. Vilket är ovanligt i den digitala världen, säger Tobias Karlsson.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".