Charlotta Hildebrand åker dagligen med Västtrafik och överväger att börja jobba i Kungsbacka då priserna till jobbet i Göteborg blir för dyra.
Charlotta Hildebrand åker dagligen med Västtrafik och överväger att börja jobba i Kungsbacka då priserna till jobbet i Göteborg blir för dyra. Foto: Casper Sewerin

Nu dyrare att åka med Västtrafik

1:28 min

Från och med idag kommer du kunna ta med dig din cykeln ombord utan extra kostnad på Västtrafiks resor, men biljettpriset för själva resan höjs i genomsnitt med 2,5 procent.

– Det är redan väldigt högt pris, så det blir ju nästan så att man känner att man inte kan åka längre. Jag åker med Göteborg plus plus , vilket redan kostar 1355 kronor, säger Charlotta Hildebrand som dagligen reser med Västtrafik.

Hur påverkar det då din vardag att det höjs?

– Det påverkar ganska mycket, nu blir det nästan uppe i 1400 kronor och det är väldigt högt för min ekonomi. Så det blir nästan att jag får skaffa ett jobb i Kungsbacka, säger Charlotta.

Från och med idag kommer biljettpriserna för Västtrafik höjas i genomsnitt 2,5 procent, samtidigt som de valt att ta bort extra kostnaden för resenärer som tar med sig cykel ombord. Anledningen till varför priserna höjs är för att kostnaderna ökar för att kunna sköta kollektivtrafiken, med bland annat nya fordon och personal.

– Jag tror inte de höjer bara för att de ska höja. Det måste finnas någon ekonomisk anledning, för att täcka kostnader. Pendeln har blivit gradvis bättre och bättre, men jag tror enbart att det är en kostnadstäckning, säger Lars Henriksson.

När P4 Halland besökte Kungsbacka station, var det ingen på plats som brukade ta med sig sin cykel ombord.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista