Mathilde Modiggård är vd för dejtingsajten Mötesplatsen.
Mathilde Modiggård är vd för dejtingsajten Mötesplatsen. Foto: Pressbild/TT.

Hångelsugen? Nu är det högsäsong för dejting

1:59 min

I går var det årets nätdejtingdag då allra flest söker efter nån att dejta, enligt de stora internationella nätdejtingföretagen.

Mathilde Modiggård, som är vd på Varbergsbaserade dejtingsajten Mötesplatsen, ser också att det är ovanligt många som letar efter någon att dejta under nu, första helgen efter jul och nyår. 

– Denna perioden är vår högsäsong! Redan på juldagarna börjar tillströmningen, och det brukar vara så att januari är en riktig nystartsperiod, säger Mathilde Modiggård.

Julen har passerat och det finns tid för eftertanke kring hur man vill ha det i sin framtid. Därför tror jag att många funderar just nu och vågar börja dejta. 

– Även när man ser att Alla hjärtans dag närmar sig är man nog som singel lite mer på hugget. 

Och det är inte bara på de internationella dejtingsajterna som det märks att allt fler söker efter kärleken efter jul och nyår.

– Vi får väldigt mycket nyregistrerade medlemmar. Vi ser även att de som har ett konto hos oss kommer tillbaka under denna perioden och skickar meddelanden och laddar upp nya bilder. Det är väldigt hög aktivitet på sajten, säger Mathilde Modiggård.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista